maják

maják

Anotace: ..

Na ouřadě v řadě
s formulářem v ruce pravý
nemám zdání jak se daní
moje zvláštní povolání

Jsem totiž hlídač majáku
na pobřeží v Monaku
za pár franků,byt a stravu
osvětluju mléčnou dráhu
bárkám co tmou zbloudily
od soumraku do svítání
dávám světlo mořským pláním
taky vlnám co zbyly

Za odlivu sliny plivu
a čas se mi krátí
když se mi pak začne stýskat
s přílivem se vrátí

Bárky z mořských plání
opálení kapitáni
ukřičený kormoráni
co přilítnou z jižní strany
ránem sluncem tkaným.
Autor zenge, 16.04.2009
Přečteno 264x
Tipy 7
Poslední tipující: Shnecek, Rolnička, Holis, raďo, labuť
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (1x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí