V sarkofágu věčnosti

V sarkofágu věčnosti

Anotace: ...

O to ale vůbec nejde...
Pyramidy vzepjaté z krve otroků,
otoky tisíců porostlé kvádry.
Zpuchýřující Cheopsovo slunce.
Pískomil vítr plivajíc od boku
po bedrech núbijské lvice
vysfingované ze saharské sádry.

Alexandrijské svitky znásilněné plameny
papyrovým kouřem rodí moudra lůze.
Tváře zbroceny krví od knuty,
stanou otroci plamenně zmámeni,
otrokáři oslepeni v nenadáné hrůze,
břity pohledů do zad vetknuty.

Tvé Tutanchamonské bytí jest baleno
pokryvem sarkofágu věčna,
kladeno vzespod kamenného nebe.
Netíží jej hvězd břemeno
a slunce z výšin nekonečna
světu poddaných září bez tebe.

O to ale vůbec nejde...
Autor Taog, 20.04.2009
Přečteno 271x
Tipy 18
Poslední tipující: Holis, jedam, labuť, Mbonita, enigman, ziriant, Lota, Tacca, Markéta Hl., hanele m., ...
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

...a když se tak nad tím zamyslím, možná, právě o to jde...:-)...ale to jsou moje myšlenky nad Tvojí povedenou básní...

20.04.2009 13:19:00 | Lota

nádherná .. pod tíhou slovních spojení fantazie sama rozkvétá ...

20.04.2009 10:46:00 | vapiti

Panecku, ta je nadita, jen mi prijde, ze opakovani te stezejni myslenky je ponekud zbytecne. I tak se nemohu vyhnout velkemu tipu, vzala me za srdce.

20.04.2009 10:40:00 | Dota Slunská

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí