Páteční sen

Páteční sen

Anotace: Muselo to ven, hrůza, brrrrr

Sbírka: Život můj

Šel jsem spát ve 22:30
pořád mi vibroval telefon
ty ženský nedají pokoj ani v noci
asi je do mě fakt zamilovaná
ta dívčina jedna
chtěla vztah na dálku
ale v noci já spím
vypnul jsem si mobil
dejte mi všichni pokoj
byl jsem ve stresu
to kvůli zkouškám
zavřel jsem oči
a dal hlavu pod polštář
něco se mi klubalo v hlavě
myšlenky dostávaly jasnější tvary
zdál se mi sen
opékali jsme makrely
s rodiči a se sousedem
byl tam ještě jeden mladý muž
mohlo mu být tak kolem třiceti
možná něco málo přes třicet
nikdy dřív jsem ho neviděl
kdo je to za muže
neptal jsem se
ryby náramně voněly
vše se neslo v přátelském duchu
popíjeli jsme pivo
olizovali se nad makrelami
byla to dobrá idylka
o něco později na druhý den
jsem šel do kontejneru
vynést odpad
soused odjel za prací do Prahy
jeho kamaráda, co s námi
opékal ryby jsem neviděl
Marek, tak se jmenuje náš soused
o něm nemluvil
jako by nikdy neexistoval
bylo to zvláštní
ani se o něm náznakem nezmínil
jméno jsem neznal, abych
se na něj optal, ale bylo to podivné
jako kdyby se rozplynul
ovšem vraťme se k těm odpadkům
šel jsem tedy přes silnici s košem
abych vynesl odpad
obloha byla šedá
ptáci nezpívali
nikde nejelo žádné auto
obvykle tu jezdí aut spousta
na hřbitov, aby
návštěvníci hřbitova
zalili květiny
nebo zapálili svíčku
žádný chodec či cyklista
ba ani zaštěknutí psa v dálce
bylo podezřele tíživé ticho
nějak mě to sevřelo
opodál stála otevřená popelnice
slétávalo se k ní hejno much
cítil jsem zápach
podívám se do zapáchající popelnice
a vytřeštím oči neschopen pohybu a slova
ležela tam hromádka sestávající
z uřezaných prstů
velkých kusů masa
a odřezané hlavy po které se sápaly mouchy
tvář byla ožraná od červů
ale i tak mi byla něčím povědomá
byl to Markův kamarád
do prdele to ne!
letěl jsem za matkou
„V popelnici
je rozřezanej chlap,
ten Markův kamarád
Co s námi griloval ryby,“
dostanu ze sebe
Matka jako nic řekne:
„Ten tam leží dlouho
ty se snad divíš?“
chtěl jsem zaječet
místo toho jsem se
složil doma k televizi
to snad ne
to nemůže být přece pravda
nebyla to pravda
bohudík to byl sen
Autor Tomáš Přidal, 24.04.2009
Přečteno 250x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí