Muži v mlžném oparu

Muži v mlžném oparu

Anotace: 9.února 2009, při kocovině z A.Ginsberga

V nemocnici udělali tragickou chybu. Zaměnili dva listy papíru.
Tomu, jenž byl zdráv, řekli – Je nám to líto
máte zhoubný nádor na mozku
zbývá vám asi tak pět měsíců života, nemůžeme nic dělat
Tomu, jenž nádor skutečně měl, řekli – Máte štěstí
nic jsme vám tam nenašli, jděte domů a užívejte si života

První muž se pohroužil do stavu beznaděje
proč zrovna já, bože? ptal se
začal žít, jako by každý den měl být jeho poslední –
kouřil, pil, fetoval, chodil za děvkami
ráno se vzbudil a mžourajíce skrze mlžnou clonu se ptal
kam jsem se to zase dostal?
uběhly čtyři prohýřené měsíce a muž zemřel.

Druhý muž, který neměl důvod se obávat nádoru, odešel domů
přece jenom se díky strachu ze smrti něčemu naučil
vážil si života, ale věděl, že může kdykoliv skončit
a tak kouřil, pil, bral LSD a užíval si s milenkami
nádor časem ustoupil a řekl mu sbohem
muž se dožil šestašedesáti let, zemřel na infarkt, ke kterému
ho dovedla jeho dvacetiletá přítelkyně
přece jenom už nebyl nejmladší a celou noc nevydržel.
Není víra klíčem ke všemu?
Autor démon zatracení, 25.04.2009
Přečteno 270x
Tipy 11
Poslední tipující: WAYWARD, Mbonita, Bíša, Churry, ziriant, Kapka, Bolder, kikis
ikonkaKomentáře (5)
ikonkaKomentujících (4)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

...však někdy se pokazí zámek..

25.04.2009 13:02:00 | kikis

Zní to jako by člověk stejně neměl na vybranou. A často vážně nemá.

25.04.2009 12:37:00 | ziriant

Víra tvá tě uzdravila... snad to někdy platí.

25.04.2009 11:16:00 | Kapka

Bohužel není, protože tady ještě jsou okolnosti, na které vliv mít nemůžeme.

25.04.2009 10:12:00 | 6thSun

Víra je klíč, co zámečníci nevyrábějí, jelikož by jim asi brzy stroje se zničily. Je tu však mnoho daleko více strojů, kteří jej můžou půrodukovat bez stání v dlouých frontách. Je jím každý z nás.

25.04.2009 09:22:00 | kikis

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí