Svatební

Svatební

Anotace: pro Petra a Veroniku

Sbírka: Saxifraga oppositifolia

Dávám ti Pane dnešní den,
co jarem voněl za úsvitu,
ozdobil dívku závojem
a chlapci v klopu vetkl myrtu.

Dávám ti Pane tento den,
den dlaní dvou a zlaté štóly,
ať Tebou pevně spojené
unesou ráj i čas, co bolí.

Ať slyší Prince v horkých pláních:
Láska je tiché naslouchání,
a milovat
- to znamená nazírat.

A spoutáš-li, až dech se úží,
jsi zodpovědný - za svou růži,
za její květ a odvahu mít rád...

Požehnej Pane dnešní den,
co s ptáky zpíval za úsvitu.
Ženich je Princi podoben,
nevěsta růži, plné třpytu.
Autor Hesiona-Essylt, 26.04.2009
Přečteno 369x
Tipy 22
Poslední tipující: Ágnes, el viento, Radek.oslov.Šafárik, BARBYE, Holis, Ariella13, La Suneteto, vapiti, Bíša, shakespeares, ...
ikonkaKomentáře (5)
ikonkaKomentujících (5)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

paráda !!!

13.05.2009 07:47:00 | el viento

krása

08.05.2009 18:55:00 | Radek.oslov.Šafárik

Krásný, nemám slov..

07.05.2009 18:32:00 | BARBYE

Dopřej, Pane, Lásku pravou...

Takový svatební dar umí potěšit mnohem víc než hmotná věc!

Úžasná, jak je tvým zvykem. :-)

27.04.2009 17:26:00 | La Suneteto

Mě by taková osobní báseň v takový den a při dané události potěšila.

26.04.2009 17:38:00 | Jana M.

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí