Poušť

Poušť

Proplouvám písečnými dunami
v dlani pár zrnek zlatého písku
na očích déšť a v srdci vryt
vzpomínek obelisku

na dosah palmy z cestou na horu
bez vrcholu dokončení

Obejmutí rybářskou sítí
v Saharských pustinách
bez úlovku

Snad jen...
Aladinova lampa, poslední naděje
dřív, než osud nás prokleje
a den bude nekonečný

Vyschlá ústa, kamenné slzy,
zpraskané dlaně
Brzký to konec na hraně
v tanci mezi jehlami
šera
Prolezlá těla neodbytnou
noční můrou a v myšlenkách
jen radost škorpiona
s dírou

Usínám v lampě, která úděl svítit nemá
křičím a nechci
jsem němá
asi..
Chybí mi vlasy
a scvrknuté tváře
topí se v čáře
falešné mimiky
Obzoru

Tuhnoucí písečné moře
topí pokusy o únik na hoře
na hoře hříchů
kde láme se v pýchu

Šavle Samuraje
po nočním flámu
se Škorpionem

Prší suchá sprcha
a z noci zbyl jen
střep
Autor padající do neznáma, 28.04.2009
Přečteno 264x
Tipy 15
Poslední tipující: Holis, enigman, Bíša, Lenullinka, WAYWARD, Radek.oslov.Šafárik, strašidýlko-střapatý, Rbb, Vlk v rouše
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (4)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

který taje...

29.04.2009 09:42:00 | enigman

destaovecka : pravda :)

28.04.2009 19:36:00 | padající do neznáma

Moc hezké. Jen mi do té Sahary a Aladina, kteří evokují arabskou kulturu, nesedí ten samurajův meč :-).

28.04.2009 15:19:00 | destovecka

krásné

28.04.2009 11:55:00 | Rbb

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí