Ve snech

Ve snech

Anotace: Náladovka o snech a múzách nad Chomutovem...

Chtěl jsem jen napsat pár slov,
jak už to dělám léta,
díval se na Chomutov
a zkoušel zahnat stesky.
Měsíc se nesl jak gróf
a já se nebál létat;
ve snech jsem u Tebe byl
a ve dvou bylo nám hezky.

Mám teď potíž jen s usínáním -
hledám si patřičná místa,
kde, pak, až budu mít po létání,
kde bude nejlepší přistát.

Chci takhle denně si snít,
anebo stát se může,
že sen se má vyplnit
a spolu budem stoupat
na vlasci tenkém jak nit -
já ostrý trn, Ty růže;
teď jen se neporanit!
Pak múzy vylezou z doupat.

Mám teď...
Autor milancholik, 28.04.2009
Přečteno 250x
Tipy 4
Poslední tipující: nejsembásník, ziriant, labuť
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Múza je prchlivá,
ona sny nemívá,
jen nožkou dupne si
roztáhne závěsy...

29.04.2009 20:05:00 | nejsembásník

Ono se řekne "snít", ale ty Múzy jsou občas otravnější než komáři:) No, my "básníci" to asi máme rádi...

28.04.2009 16:56:00 | ziriant

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí