Maruščina bohoslužba

Maruščina bohoslužba

Anotace: Kamarádka Marie N. mi vyprávěla jak se bojí, když se opozdí na návštěvách starých lidí v nemocnici, že ji smete auto protože kolo jí nesvítí...

*

Sama jen zdánlivě
s jistotou naděje
čeká Marie
zazní-li volání

Najednou hlas
spíše tiše
než nahlas
na srdce vyzvání

Z nemocničních pokojů
sběren ptáčků
z hnízd vypadlých
zaznívá tichounké pípání

Dnes jako včera
odpoledne do večera
nemocní se dočkají
uzdravení strachu
uvolnění pnutí
modlitby
lásky
vyslechnutí

***
Babičky boží
musím už jet
dokud je Slunce nad poli
Dál budu s vámi
s modlitbou nebudu otálet
ať vás už srdéčka nebolí

Dnes jako včera
Zas do tmy
se Marie zdržela

Kolo jí nesvítí
Jestlipak v pořádku dojela?
Jakpak by ne!
Auta ji bezpečně míjela
Sama plamenem hořela

*
Autor René Vulkán, 09.05.2009
Přečteno 273x
Tipy 43
Poslední tipující: PIPSQUEAK, fern.delanear, Indigo, Jožin z Moravy, zrrrr, Zpátky, Lady L, Jana M., Ovádko, hanele m., ...
ikonkaKomentáře (5)
ikonkaKomentujících (5)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Krásná...

14.05.2009 16:26:00 | Indigo

Bohu díky za ty posli lásky a milosrdenstí

11.05.2009 21:50:00 | Lady L

Další básnické pohlazení.

11.05.2009 12:27:00 | Jana M.

požehnaná duše .. ST!

11.05.2009 00:18:00 | jita.1965

... ST!

10.05.2009 09:38:00 | Kapka

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí