Úplatky sa neberú

Úplatky sa neberú

Anotace: Napsané ve slováckém nářečí a je to takový krátký zveršovaný příběh o úplatcích policie.

Ludé čujte, co sa stalo ogarovi jednému,
chujovi blbému, mladému.

Jednoho dňa sa vydal do Prahy
a chcel si užit trochu zábavy.
Plno vínka si sebú vzal,
aj před cestú si deci dal.

Celú cestu si zpíval
a na rychlost sa nedíval.
Mohol někeho srazit,
ba aj dokonca zabit.

Ale v pravú chvílu tu je
naša dobrá policie.
Pomáhá a ochraňuje
a ty špatné pokutuje.

Ogar sa jen vymlúval
,,deci vínka som si dal
a moc sa vám omlúvám.
Plno flašek sebú mám,
klidně vám aj zo pár dám.
Jen si vemte trochu vína,
je to dobrá medecína."

,,Tož mi si zo dve flaše vezmem
a na všecko zapomenem.
Deci vína to nic není,
a nikdy sme sa neviděli.
Daj si pozor na rychlost,
hlídek je tu všude dost."

A co sa potom stalo?
Tragický následek to malo.
Tož mladý ogar odjel
a v nedalekej dědině
chudinku babičku přejel.
Autor Caprica, 10.05.2009
Přečteno 269x
Tipy 1
Poslední tipující: Larey
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí