Ukradli jí

Ukradli jí

Anotace: Tuto básničku jsem věnoval Dagmar Šimkové jako poděkování za to, co se vztyčenou hlavou, odvahou a hrdostí mládí dokázala vydržet 14 let v bolševických kriminálech.

Ukradli jí, i co jen se zdálo, že vlastní.
Spermie života, embrya básní.
Mládí a svobodu, přání a snění,
plechovým nádobím rudého chtění.

Ukradli jí, co jen ukrást se dalo
a čím víc kradli, tím chtěli více.
Ukradli vše, od ptačího zpěvu,
přes západ slunce, až po plamen svíce.

Ukradli vše, co jen ukrást se dalo.
Vodu i mýdlo, i to bylo málo.
Tak chtěli ukrást i vzpomínku z dětství,
na ptáče, co se v rose koupávávalo

Tak díky, že bylas tím malým hrdým ptáčkem,
který s odvahou v temně rudé kleci pěl.
Písničku beze slov, díků, i bez uznání.
A trpěl za co by možná dnes
už asi nikdo netrpěl.
Autor mig, 24.05.2009
Přečteno 301x
Tipy 1
Poslední tipující: Radek.oslov.Šafárik
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

krasně napsano,i když z toho mrazí,a velký obdiv té paní

24.05.2009 11:31:00 | Radek.oslov.Šafárik

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí