O směšným umírání a tryznách za živé

O směšným umírání a tryznách za živé

Anotace: ...zmenším se a zůstanu Neznabohem, až jednoho dne odejdu na Západ.

Měl jsem tanec na dosah
a ruku ve víně.
Stál jsem pod lampou
hluchý stepař v rytmu srdce.
Malý ve vysokém klobouku
už nezpívám pod balkony dam.
Zaposlouchán do hlasu zvonů
umlčen oblouky kostelů
vláčel jsem nohy do nespočtu schodů.
Usmívám se na všechny
což není to lepší než tlouct se ve své tváře?
Snad kdybych bil cukrovou vatou
a každý úder sladký byl
zemřel bych pomalu a nedůstojně,
ulepen jako poslední dítě na pouti
na konci své vlastní pouti životem.

Za zvuků šalmaje,
nakouknu do ráje
smutně se usměju,
to já umím
pak dám vale svýmu Andělu
a vrátím se zpátky za vámi na zem, dokončit tenhle rým.
Přečteno 286x
Tipy 5
Poslední tipující: Unyle Pěl, sophia92, hanele m.
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

ako vždy... potešilo oko i srdce

25.05.2009 19:51:00 | sophia92

tak to se mi četlo moc hezky...

cesty vedou dál a dál
přes hvozdy a pohoří
v stínu věčně stinných skal
řek, jež touží po moři...

cesty vedou dál a dál
pod mraky i hvězdami
ale ten kdo cestoval
teď se domů vrátit smí...

J.R.R.T.

25.05.2009 19:49:00 | hanele m.

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí