stáří

stáří

Anotace: ... v máji ...

.
stáří v máji
nezazáří
očekává
zhurta hustá
bujná tráva
odkvétává

jarní chmýří
pampelišek
šedivě se
přitom tváří
kapce první
navzdory

padáčkem
vybavené
zabliká si
nad šťovíky
neuvidí
brambory

stáří v máji
kůl zůstává
když jarní tráva
odkvétá si
do daleka
za hory

kůl zůstává
poukrfejs
se stopami
bojů dávných
v tváři s větrem
až do září

do babího léta
a světa svého
slunce odlétlo

a stáří náhle

jako kdysi
nad mlhami
vynoří si
staré slunce
které žilo
od pradávna

nad hlavou
přece !
.
Autor a_tao, 28.05.2009
Přečteno 221x
Tipy 14
Poslední tipující: Bíša, Mbonita, Churry, al-pacino, Tacca, Psavec, jedam, WAYWARD, Lota
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

...
staré slunce
a stará duše
a i kdyby...
.
a přece
touží
velice touží
po náruči
až do široka
.
to vím
jistě
.
:-)

28.05.2009 23:34:00 | Lota

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí