Osud náš visí na vlásku

Osud náš visí na vlásku

Anotace: Trocha filozofie člověka nezabije...

Osud náš visí na vlásku,
a já si kladu otázku,
jsme-li jak párek bělásků,
stvořeni pro let, pro Lásku,

či máme se rozloučiti,
sami svůj balvan valiti,
jako Sysifos v podsvětí,
květinka prostá okvětí?

Hovnivál má svou kuličku,
my zas svých pochyb uličku
a všichni motáme se tu
v předivu nesplněných snů...

Je moudré víc se netrápit,
jak život přijde, tak ho žít,
neulpívat a nehonit
se za tím, co si přejem mít!

Fortůna není lovná zvěř,
spíš k tomu sama přijde, věř,
kdo s nadhledem zná věci brát,
s úsměvem trable řeší rád...
Autor Kozoroh 1, 29.05.2009
Přečteno 315x
Tipy 6
Poslední tipující: Bíša, Tanzania
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Překrásné dílečko...ST

31.05.2009 15:23:00 | Tanzania

ivkaja:
To není jenom teorie,
to je spíš zbožné přání snad,
představa, kterak člověk žije
tak jak by mohl by si přát!

To není pouhá teorie,
zoufalý výkřik do větru,
iluze ideálu žije,
touha žít někdy život snů...
;o)))
P.S. Díky za návštěvu i milá slova...

31.05.2009 13:53:00 | Kozoroh 1

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí