několik tvejch

několik tvejch

Anotace: je celá vymyšlená, není o nikom a nemám ji komu dát

ten první
si prej sny o tobě
šeptal do kytar
a když mu bylo smutno
tak si ty sny hrál

ten druhej
tě nahou maloval
ne barvama jen tak uhlem
a pak se s tebou miloval
na kanapi ztuhlém
stářím a zimou
v dobrém světlem a měkkém stínu
sliboval, že nemá jinou
a voněl po ní, laciném vínu

ten třetí
s tebou pil čaj
a čet ti svoje básně
tvýmu srdci šeptal „ hraj
ne takhle, ale jak to umíš
krásně“

ten čtvrtej
s tebou pil z jedný láhve
kdovíco, nejčastěji rum
tys bále se , že až na tebe sáhne
zakřičíš Ne na celej dům

ten pátej
s prstýnkem ze zlata
co nešel sundat, tak se nestyděl
nosil skla tak silná, kulatá
jen s nima tě neviděl
utopenou v mlze
jen s nima se o tebe nebál
šeptal ti verše co psal Nezval
a procházel se s tebou drze

ten šestej
tak vidíš, jak to letí
byl ještě mladík s dlouhými vlasy
kdy to bylo? Před třemi léty?
co na něm bylo asi
že citoval ti z knih
dělal jako by všemu rozuměl
byl bledej jako mnich
jinak než vážně se tvářit neuměl

ten sedmej
čas utíká až běda
byl maďar s velkym nosem
pokaždý říhal u oběda
říkal „“milášku, posem“
chytal tě přitom za zástěru
vzadu uzel rozvazoval
ale nemělas ho za dotěru

ten osmej
...
aha, už mám bejt zticha
Autor kulishak, 29.10.2005
Přečteno 305x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (5)
ikonkaKomentujících (5)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Ač vymyšlená, tak tu zvučí jako ze života...Ta báseň, co nám krásně hlavu motá... Ty překlepy jsou tam určitě nedopatřením... :-))

29.10.2005 20:00:00 | Krtica

Škoda že není devátej, desátej....četla bych do nekonečna.Protože je to úžasný :-))
Ps:Děkuju moc za komentář,udělal mi radost.

29.10.2005 18:30:00 | Kett

tlesk! tlesk! za sto poeto

29.10.2005 18:04:00 | Palička

Teda tahle báseň mě vážně dostala
a tak sem se rychle zeptala,
kde's přišel k tomu nápadu?
Je skvělej, tak neházej mejch sto za hlavu:)

29.10.2005 14:33:00 | makretka

pěkný, zajímavej nápad, moc s emi to líbí

29.10.2005 14:13:00 | Melfëa

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí