strach

strach

Anotace: o mé zbabělosti snad

Jsem jen velký lhář a jdu proti své přirozenosti
a má zbabělost utápí mé myšlenky,
které se ptají, proč?
Sedím tu v téhle lavici mé útrpnosti,
která mě odsuzuje žít ve stereotypu
a svoboda mých myšlenek mizí ve strachu
ptám se znova, proč?
a odpověď? Ta zní
je to tvá volba
jak lehce se sní,
když hodina zdá se dlouhá.
ale převzít zodpovědnost za své činy
mizí v myšlenkách ze strachu, zbabělosti a viny.

Naše slabost jsou silné myšlenky
a malé činy.
Nedokážem bojovat sami za sebe,
ale kritizovat druhé nám přináší jistou úlevu
v níž nesmyslně hledáme útěchu.
Autor Eiréné, 05.06.2009
Přečteno 278x
Tipy 5
Poslední tipující: Psavec, al-pacino, Petbab, labuť
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Takových kritiků se najde.

05.06.2009 11:55:00 | Psavec

Myslím, že je to báseň o mnohých z nás... a nést důsledky za své činy, by měl umět každý, možná by se nám snáz žilo...

05.06.2009 10:12:00 | labuť

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí