Běžný den

Běžný den

Anotace: staň se někým jiným a ulev sobě

Dnes jsem se probudila
Pozdě
Jako vždycky
Ujel mi autobus a já pěšky spěchala
Do školy na kafe z automatu
S přehnaně uvázaný šátkem
Přes půlku čela
Snad abych zaujala
Odraz v zrcadle

Dnes jsem snila
O komínech na střechách
A dívala se do výšek
Kdyby mi jeden chtěl spadnout
Pro štěstí do tašky
Plné knížek a mého písma na papíře

Dnes jsem byla
Uchvácená
Sezením v proutěném křesle
S nohama na stole
S nimi vedle sebe
S tváří nastavenou slunci
Se svojí každodenní maskou
Pohody Sarkasmů Ironie
S tou zábavnou
Která baví, směje se a nevzpomíná

Dnes jsem si ostříhala
Ofinu
Dohola
A cítila se přitom jako král
Kterému padají přehnaně vlasy
Do umývadla
Bez vody
Sbírala myšlenky na prst
Abych ho pak umyla mýdlem
Které nepěnilo

Dnes jsem se ostříhala
Tupým ostřím
Zrezivělých nůžek
Co zanechávaly stopy

Dnes jsem se stala někým jiným
Pro zrcadlo
Ale sebe neošidím...
Autor její alter ego, 05.06.2009
Přečteno 328x
Tipy 22
Poslední tipující: wigi.sama, LaVendel, Vlk v rouše, Lukáš Rymeš, el viento, bloumej očima, jitro, rry-cussete, už ne pernikova princezna, Bernadette, ...
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (4)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Neřiď se zrcadlem, zeptej se lidí, jak na ně působíš..
Tip:o)

11.08.2009 11:24:00 | wigi.sama

líbí...ST...

12.06.2009 07:19:00 | el viento

zrcadlo osidis, sebe ne... zmenit se clovek musi uvnitr.... hodne dobry

05.06.2009 21:37:00 | stmivani.na.lepsi.casy

to asi nikdy...
báseň je skvělá... líbí se mi ta pointa na konci...
že v ní něco je...

05.06.2009 21:33:00 | Layla.

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí