Dětem

Dětem

Anotace: Někdy přicházejí dny, kdy slunce nesvítí. Spánek ruší špatné sny, pohlazení světa pro děti. Kd...

Někdy přicházejí dny,
kdy slunce nesvítí.
Spánek ruší špatné sny,
pohlazení světa pro děti.

Když večerní smutek nabídnou nám zprávy,
a dva nevinní čekají na popravy,
na světě v chudobě zla jsou války,
to smutné sněhem padaly korálky.

Korálky z křišťálu,
slz není pomálu,
prázdná ručka dětí prázdným vzduchem sápe,
není bytosti, která ty děti chápe.

Bohaté mocnosti o bohatství větší vedou boje,
pokora míru, kdy skončí nepokoje?
Jedni mají málo, druzí zase jen malý byt,
a co děti, ty nepoznaly blahobyt.

A pak jsou tu ty
nejkrásnější bílé vrány,
rasismus křičí do vlčí jámy,
a špinavé v prach prý rozdrtí.

Proč dělit podle barvy pleti,
i na mladistvé - plnoletí,
mají snad srdce barvou jiná,
tak spravedlnosti - čí je to vina.

Peníze na zbraně plní sklady,
a černá růže umírá hlady,
slova nezmění náš svět,
co válka vzala - nevrátí zpět.

Naději posílám na křídlech papíru,
slunce stínu z kašmíru,
pak až výstřelem zachvěje se zem,
hledej zachránu respektem.

Když zbloutíte v labyrintu světa,
v tajemství, co se všeho leká.
Ráj srdce máte též,
štěstí je s vámi a ne lež.

Děkujte za vše, co máte,
zapomeňte, co ještě postrádáte,
vždyť život je o sobě krásný sám,
když je čestně milován.
Autor Falco, 09.06.2009
Přečteno 357x
Tipy 6
Poslední tipující: Anne Leyyd, Veronikass
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Souhlasím! Moc krásně vystiženo! Už teď mám na tváři úsměv a snad se mi podaří někoho s ním "nakazit" :)

19.06.2009 14:23:00 | Anne Leyyd

Úžasné! Ten, kdo si báseň přečte, musí se nad tím zamyslet a začít se na lidi usmívat a přát jim hezký den, když je to to nejmenší, co můžeme udělat a nic nám v tom nebrání... Děkuju, je skvělé, že jsi to napsal...

09.06.2009 19:43:00 | Veronikass

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí