Kotě

Kotě

Anotace: Je nás víc, těch ztracených koťat

Byť tě mám na dotek,
tak jsem zde o samotě.
Ztichl šum diskoték,
jen venku mňouká kotě.
- Kotě, jež hledá mámu.
Pět vteřin před rozbřeskem
zamňouká tiše steskem
u rozbitého chrámu.

Je samo jako my
bez tepla svojí mámy.
Jak vítr se stromy
si hraje osud s námi.
Někdy dá, jindy zas né,
a někdy zase vezme.
Když ne tu, tak kde jsme?
Kde je to děvče krásné?

Kdo sedí na židli
skryt v jejím obličeji?
Proč ruce vystydly
a už mi nezahřejí
bolístku na srdci?
Kam zmizly všechny vášně,
tak rychle, prostopášně?
Přemýšlej mudrci.

Nepřijdeš na nic,
už tě nic nenapadne.
Snad pouze kanic
bude plout ve vodě chladné
a hledat lásku, něhu, čest...
Totiž i včely
odletěly
z míst kde již přestal šeřík kvést !
Autor Mr.George, 31.10.2005
Přečteno 297x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Ztracené kotě...
třeba jen nevidí,
že mámu svou má blízko...
nad sebou na židli ;o)))

tohle je moc hezká básenka :o)

02.11.2005 07:52:00 | Cecilka

No mě se to líbí! Dobrý nápad a podání se taky povedlo. Jen si oprav: včely má být-odletěly! ruce má být-vystydly! Snad tě to moc nezdrtilo, jsem taková šťoura! :-))

01.11.2005 08:46:00 | Krtica

První tři sloky se mi zdají opravdu zdařilé

31.10.2005 21:08:00 | nadinka1

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí