Proroctví dnešní době . . . .

Proroctví dnešní době . . . .

Anotace: V básničce popisuji lidi , kterých je na světě bohužel čím dál tím víc . . . .

Jako potulný poutník jdu se svojí písničkou ,
možná lehnu si na távník na chviličku maličkou ,
chodím svým světem sem a tam ,
snad pokušením všem odolám .
Nejsem však svatý já to vím ,
a tak na otázku tvou odpovím ,
otázka ještě nezazněla ,
jen moje píseň světem pěla .
A tak ptám se tě na otázku tvou ,
když časem tak rychle plynou ,
slová tvá jenž já neslyším ,
ač šeptáš mi je přímo do uší .
Já už je slyším , podstatu vím ,
čí však ten hlas je , neodpovím ,
to je ta otázka , odpověď nevím .
Stačí mi to , co hlas mi pošeptal ,
já doufám , že šel zase dál .
Šeptat někomu jinému , kdo také neslyší ,
a podstatu hlasu ať rozluští .
(Je to problémem dnešní doby ,
a tato básnička ráda by ,
upozornila na neslyšící lidi ,
těch se držte dál ,
nechovají se jako lidi . )
Autor 16Petra16, 12.06.2009
Přečteno 298x
Tipy 1
Poslední tipující: Petbab
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí