borověnka

borověnka

Anotace: morava - slovácko

Borověnka borová
pověděla moja milá
jaká som ja sirota.

sirota som já sirota
nemám otca matere,
ale mám já podkověnky,
to ze saméj ocele.

sedá laštověnka
na suché haluzke
ona ozobává
lístek na záhruške

jako tá zahruška
na marině kvitne
tak si aj šuhajko
na boj neprivikne.
Autor puffka, 22.06.2009
Přečteno 353x
Tipy 1
Poslední tipující: Unyle Pěl
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí