Než ti kat utne hlavu

Než ti kat utne hlavu

Anotace: ...

Sbírka: Krajíc života

Než ti kat utne hlavu,
naposled žalm si zazpívej
a ke krvežíznivému davu
otoč se čelem a promlouvej.

Teatrum Mondi - svěr jest divadlo?
Vy jen pouhé loutky,
Lidi, co vás to popadlo,
nač ty smrtící choutky?

Nevinného pověsíte,
pak jdete pracovat.
Svědomí se nebojíte,
necháte ho klidně spát.

Vzpamatujte se Lidi.
Co od popravy čekáte?
Nespravedlnost tu slídí
a svědomí nemáte.

Chudáka odsoudíte,
pak tady ve dvoře
s chutí mne popravíte
ve hrané pokoře.

Nevinného zabijete.
Skrz tyto činy,
vůbec se nestydíte.
Bijete chudáka bez viny.

Jen se na sebe podívejte
vy chlípnící.
Vraždy a prachy milujete,
ach vy bídníci.

O pravdu se nestaráte.
Ta je vám ukradená přeci.
Zaslepeni nevnímáte
některé důležité věci.

K čemu vám bude moje hlava?
Vraždou nic nevařešíte.
Taková odporná sláva,
zbytečně se prohřešíte.

Tak tedy buď s Bohem.
Už zbytečné je mluvit.
Smrt už tu číhá za každým rohem.
Není o čem se bavit.

Již ti kat utnul hlavu.
Duší se nanebe podívej.
Zbav se již zlého davu
a na cestu se dej.
Autor Káňátko, 04.11.2005
Přečteno 522x
Tipy 2
Poslední tipující: Karonhisake, Weylin
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

ta básnička mi mluví z duše...

21.04.2008 14:57:00 | Karonhisake

Trpkost ve tvých slovech a pocit křivdy. Svět není vždy skvělé místo. Poopravuj si překlepy...80

04.11.2005 12:51:00 | Krtica

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí