Vánoce přilétly z oblak

Vánoce přilétly z oblak

Anotace: ...tak ať jsou letos bílé... z cyklu "ZIMA"

~~~

Rozkvétá chladný den,
jak lehký vánek jen
cesmínám zatančí ve větvích,
z oblak se vysypal křehký sníh.

Vanilkou cukroví kuchyně provoní,
z kostela na návsi zvon jasně zazvoní,
z oblak se vysypal jiskřivý sníh,
děti si vyjedou ven na saních.

Den zvolna odkvétá,
daleko od léta,
stromy se oblékly do krajek mrazivých,
andělé zpívají, z nebe se sype sníh.

Den zvolna uvadá,
tajemná nálada
do našich domovů vstupuje po roce,
s vločkami přilétly z oblak i Vánoce.

~~~
Autor Pevya, 04.07.2009
Přečteno 926x
Tipy 15
Poslední tipující: PIPSQUEAK, Henrietta, Akrij8, Juraj Hrom, divoska_jaja, Oťas, Bíša, danaska
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (4x)

Komentáře

Krásná...*:)

11.05.2010 11:48:00 | PIPSQUEAK

moc hezká básnička! Palec nahoru a hezky vysoko!

10.10.2009 21:14:00 | Henrietta

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí