Buan-Buanova rada

Buan-Buanova rada

Anotace: ...

Když z okapů slízli poslední kapky deště,
rozkráčeli se ruku v ruce,
ona srdce jak vitrína,
on sledoval tanec deštníků a dveře bez oken,
co zavřely se náhle s pronikavým „mlask“.
Přeskočili komíny a roviny střech
jen trochu zešikmené
a ptali se bručouna Buan-Buana,
kudy cesta do nebe.
Mudrc vytáhl z podpaží teploměr.
Inu odpověděl:
„Je třeba nasednout do balónu
a z koše sledovat
jak nelibě zpívají fontány,
co ze země zdály se tak zvučné,
načeš se vaše sklenice naplní oblaky.“
Zemřeli.
Autor Temnarka, 05.07.2009
Přečteno 313x
Tipy 5
Poslední tipující: ilona, Těšínský, kikis
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Fascinující, mdlé, živé, ....ne já nevím, prostě mi to sedí do nálady. Ta trošku trhlé, ale objemné.

14.07.2009 20:19:00 | kikis

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí