Čin Muže

Čin Muže

Anotace: !***:o)***:o(***!

Kráčím ve stopách
pouštního vlka
pozorují mne oči beduínů
mluví arabštinou
ukazují mi šavle
***
jeden mi ukáže
co dělá muže
v poušti Mužem
***
jednou rukou chytí
hroznýše a rychlým pohybem
dvou prstů mu
udělá na těle suk
poté jej odhodí
z našeho dosahu
had znepokojeně zasyčí
***
to dělá muže Mužem
povídá mi sebevědomě
ukaž co umíš ty
***
jednou rukou jej
chytím za krk
(sípe)
rychlým pohybem
dvou prstů
mu ukážu Věčnou Tmu
Jeho Života
(oslepím ho)
***
v respektu se beduíni
sklání přede mnou
Před Mužem
***
Beduíni mají strach
z Věčné Tmy
a z mého Činu
***
a já, udiven
z jejich strachu
ke mně, nemám
již strach, že
bych se ztrapnil
***
protože, jak říkám
můj čin byl
Činem Muže
***
a oni to vědí
Autor Tomáš Přidal, 07.07.2009
Přečteno 223x
Tipy 2
Poslední tipující: Radek.oslov.Šafárik
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí