Ke hvězdám

Ke hvězdám

Bičuješ smutné na kolenou
před tebou květy z mých vlasů
tak tiše smýváš jejich matnou krásu
a v kalužích topí se kanoucí slzy
které se zrodí i zhynou tak
brzy

zaniká barevnost
v odpolední šedi
jen tanec hvězd schází
k nočním toulkám
bez odpovědí

při svitu měsíce
kdy k nebesům koukám

s tak lehkým srdcem
a s myšlenkou jedinou

Kam ztrácí se ti
co kolem nás uhynou?

Snad v hvězdy či souhvězdí
a věčné štěstí
v myšlenkách na věčnost
tichých přátelství
a ztracených lásek v plátcích
růže

kdo ví kde bloudí
co srdce zmůže
když vůně tabáku
mysli nepomůže

tak ani

pláč neutichá a hříchy v dálkách
burácí
když v kalužích odrazy
vzpomínky navrací

jen
to ticho
a hedvábný šál co zahalil
do tmy všechny co znal

nevědomky
tančím mezi dešťovými kapkami
a dlaně smutek jejich rozhání
v touhu prašných životních cest

kterými
v proudu
necháme se nést...

(Kdo?)

...ke hvězdám
Autor padající do neznáma, 18.07.2009
Přečteno 242x
Tipy 18
Poslední tipující: Holis, NikitaNikaT., enigman, Bíša, její alter ego, Květka Š., sestra-konec, Mbonita, jedam, Radek.oslov.Šafárik, ...
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

blíž...

20.07.2009 11:33:00 | enigman

blíž...

20.07.2009 11:33:00 | enigman

Moc pěkná

18.07.2009 22:51:00 | Květka Š.

ke snum
do dalek
do nadějí
ze stránek.

18.07.2009 20:38:00 | Radek.oslov.Šafárik

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí