Síla a touha žít

Síla a touha žít

Anotace: Kdo by nezáviděl těm kočovným společnostem, poutovým lidem, kteří mají svobodu, ale také své přísné zákony, kterým my ostatní lídé nerozumíme.

Malý v lese doutnající ohýnek,
na něm poskakuje plamínek,
který zahřeje zkřehlé dlaně,
mě, tátovi a také mámě.

Oheń nás drží při životě,
mé bratry, sestry i toulavé kotě,
my cikánský jsme národ,
co nepotřebuje porcelánové nádobí a záchod,
stačí nám širý kraj a nebe s hvězdami,
les s loukou, prašná cesta a země s řekami.

Jsme svobodní a naše srdce jsou divoká,
jako let orla nebo duše živelného člověka,
nikdo nechápe jak horká krev nám koluje v žilách,
tanec je naše vášeń
a nikdo nás nezastaví,
dokud je to v našich silách...
Autor BARBYE, 21.07.2009
Přečteno 293x
Tipy 16
Poslední tipující: carodejka, Bíša, Mbonita, mamina, Psavec, Květka Š., Agniezka, labuť, hašlerka, Kapka, ...
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Svoboda je nádherná ST:

10.09.2009 12:30:00 | Acham

Zpívání,hraní,tanec,prostě muzika ta jim fakt jde...

21.07.2009 16:21:00 | Květka Š.

dokud je to v mých silách dávám ST

21.07.2009 13:28:00 | hašlerka

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí