Zloděj

Zloděj

Anotace: Byli jsme včera na rybách, tam mne to napadlo.

Sedím na břehu rybníka.
Světlo bledého měsíce
se pohádkově dotýká
mé jemné, tenké udice.

Sedím na břehu potají,
jen hvězdy sledují mé činy,
však páchat mě je nechají,
čímž ze mě padá pocit viny.

Sedím na břehu bez slova,
jen mlčky s trávou rozprávím.
Splávek se pohne. Zase. Znova.
A opět pohnul tělem svým.

To roztřásl ho jenom chlad,
který i mne se zdolat chystá.
A nebo že by přece snad...
Svým chováním si nejsem jistá,

zaseknu ale, táhnu rybu,
úhoř, no ano, už ho mám.
Udělal, chudák, úhoř chybu.
Obracím pohled ke hvězdám.

Káravě na mne hledí z výše.
Tak plav, úhoři, můžeš žít.
Pak na břehu dál sedím tiše.
A kradu rybám z duše klid.
Autor Zelená okurka, 23.07.2009
Přečteno 256x
Tipy 10
Poslední tipující: Jenda P., Bíša, Paulín, labuť, Flamy, Květka Š., WAYWARD, j.c.
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Jen si tak sedět
a přemýšlet.
Pěkná.

23.07.2009 20:17:00 | Paulín

Dík, že jsi mi vrátila volnost
Vděčný Úhoř
:o)
Jiří senior

23.07.2009 08:18:00 | j.c.

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí