Hvězda Alwaid..

Hvězda Alwaid..

Anotace: .. v souhvězdí Draka, jejíž jméno znamená "Hrající na lyru"

Tahleta hvězda je jedinečná
za moji návštěvu tiše vděčná
mlčení její je pomíjivé
v rýmech vzdá dík u melodie tklivé

z hvězd ona jediná skládá básně
ač kolem mráz je, cit nevyhasne
přilétám na hvězdu - básnířku lásky
ne, nemá v knihovnách objemné svazky

všem hvězdám na lyru hraje a zpívá
vesmír má talenty, o nichž nesnívá
nikdo z Vás na Zemi, není snad díla
jež bych znal líp (snad "Děkuji" od Kryla?)

Jméno její, Alwaid, zní mi tak něžně
když líbám prsteny na ruce kněžně
lásky a souznění, básníkům trůní..
Miluji ji, smím-li, zůstat chci u ní
Autor Petbab, 28.07.2009
Přečteno 348x
Tipy 17
Poslední tipující: PIPSQUEAK, Isquieasuus, sophia92, janewe, Mbonita, Markéta Hl., labuť, destovecka, nejsembásník, padající do neznáma
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Roztomilá, líbí...*:)

12.10.2010 09:07:00 | PIPSQUEAK

opravdu moc pekne

28.07.2009 22:15:00 | janewe

všichni máme hvězdy nad hlavou, ale Ty mezi nimi létáš...

28.07.2009 10:10:00 | nejsembásník

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí