Chanson de minuit

Chanson de minuit

Anotace: Píseň půlnoci

Leskne se zábradlí
měsíc se zrcadlí
v hladině
Rybník malé moře
v němž se každé hoře
rozplyne


Úzká bílá cesta,
co vede od města
víří prach
Vánek mírně fouká
ze všech skulin kouká
milý strach


Dvě postavy mladé
procházejí sadem
na cestu
Utíkají zpola
nevšimnou si zhola
ani šelestu


Mladík napřed žene
dívka ublíženě
za ním utíká
Volá na něj stále
on jak hluchý ale
pouze víc a víc jí uniká


Nad rybníkem mlha
chladné světlo vrhá
do vody
Chladné světlo jasné
dílo velmi krásné
náhody


Mladík vztekem jatý
odhazuje šaty
do dáli
Až je zcela nahý
měsíční svit vlahý
nepálí


Měsíc mi zakryje
kritické partie
mého těla
Rybník a rákosí
bezpečně zadusí
slova smělá


Od slova ke skutku
při dobrém úsudku
dlouhá míle
Rybník jak chladný led
musí dnes oželet
krásné chvíle
Autor Alexandrina, 30.07.2009
Přečteno 287x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí