Nerozhodnost

Nerozhodnost

Anotace: Pro nás všechny se občas může zdát těžké se rozhodnout, některým to jde hůř, některým líp a některým vůbec.

Telefon zvoní
Potřetí zmáčknuté tlačítko
Znovu spouští tóny hlasu

Ve vlaku voní
Netrpělivost a neschopnost
Vybrat ty správné koleje
Tak už dost

Když už opravdu neví
Kudy ani kam
Zatáhne za ruční brzdu
A zastaví

Stále a zbytečně
Poslouchá rady
Od ostatních cestujících
A přitom jen tiše
Kroutí hlavou
V přesvědčení
Jak nejlíp by to udělal
Sám
Jenže je sám
Zjištění co bolí
Jen proto
Že žije v přesvědčení
Společenství samoty
A jeho vnady
Od genů putujících
Mu v žilách
Na to nestačí

Tak myšlenky plavou
Až ke splavu
Kde se utápí
S mlčícími výkřiky
Které neslyší nikdo jiný
Než zářící slunce
Uprostřed všedního dne
Autor Denael, 02.08.2009
Přečteno 257x
Tipy 3
Poslední tipující: Atropa bella-donna
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

úžasné... :) hlavně ten poslední odstavec je mi blízký... naprosto přesně vystihuje mé pocity když se nemohu rozhodnout. a ty víš jak často se mi to stává. :D

23.08.2009 13:30:00 | Atropa bella-donna

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí