Nic

Nic

Anotace: Kdo šel někam nedošel nikam.Kam , že to vlastně šel?

Čekání na smysl milé vstřícnosti.
Chvíle v pokoji bez oken.
Slunce ve hře na schovávanou.
Nepřítel státu,
jen tma.Slepec s očima zdraví.
Tápe po stěnách,
jen tma,
čtyři stěny bez oken.
Člověk hledající nic našel smysl.
Malý bod zvaný kousek.
Zdraví ve tmě,
jen skutek, který není.
Tikají hodiny bez rafiček,
písek se přesýpá směrem nikam.
Malá tečka za životem, jenž se má narodit.
Čeká člověk na nic co nepřišlo,
malá korunka na minci znamenající dnešní dobu.
Bez korunky člověk jdoucí nikam.
Nejde a přesto odchází.
touží vstát, však doba táhne ho pryč.
Nikdy nedočkal se ničeho,
přesto miluje.
Malý dům bez oken znamenající tmu,
jen malý otvor v krku, znamenající dech.
Malý človíček letící na bombě naznal se velkým.
Obrovský třesk,
přechod jinam, nikam.
Nikam,
život jdoucí pryč.
Láska spojující nic s něčím,
vnímá krásu,
dává život.
Dům bez stěn,
sbíječka bez dechu,
klepe na dveře.
Otevřít nemá kdo,
naděje klepe dál.
Prsty v krvi černé,
drásají hrubé dveře.
Tříska v dlani ,
Tříska v srdci.
Strach nad štěstím co by mělo být.
Není,
Jen strach smál se,
Čemu?
Mne.
Autor Paulus21, 08.08.2009
Přečteno 291x
Tipy 1
Poslední tipující: Kristine Clary-Aldringen
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

možná moc myšlenek na jednu báseň, moc myšlenek, které spolu nesouvisí. snad kdybys použil jen některé, vzniklo by dílo lepší. a přesto, našla jsem v některých verších zalíbení

09.08.2009 03:34:00 | Kristine Clary-Aldringen

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí