Zavřeli oči spí

Zavřeli oči spí

Anotace: jo

Přikryli se peřinou z červánků,
A hlavu zavrtali do polštáře ze sněhobílých mraků.
Zdálo se jim o vyprávění z dětských románků.
Asi se vznášeli v nebi jako hejna draků.

Do říše snů v pluli jak do přístavu parníček.
Tam na ně čekali pohádky a hrady z čokolády,
Možná je tam vítá Mařenka a Jeníček.
Co rty mají celé pomazané od marmelády.

To zavřeli víčka čtveřici krásných očíček.
Toto já jim strašně závidím.
Ze spánku šeptají si pár krátkých slovíček.
Co oni ovšem ve snu vidí, já už dávno nevidím.
Autor snupicek, 09.08.2009
Přečteno 315x
Tipy 12
Poslední tipující: carodejka, Douša, hezule, BARBYE, Bíša, Mbonita, Kapka, Květka Š., labuť
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Ve Tve basni se nadherne snoubi laska a priroda a to si zaslouzi ST!

17.09.2009 00:08:00 | carodejka

Dětské sny a přání vrátit nejde, jaká škoda..

11.08.2009 10:47:00 | BARBYE

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí