Mocní

Mocní

Anotace: Politika a moc vládne lidu i Světu...

Pod křížem s mečem v ruce,
táhli širým Světem,
na hlavách kapuce,
sťali hlavy dětem.

Prošli velké dálky,
plenili svět všude,
vedli Svaté války,
utiskovali chudé.

Pod korouhví krále,
a ve jménu lásky,
zabíjeli stále,
násilnili krásky.

Na úkor všeho lidu,
politikou žili,
bez patřičného studu,
jen válčili a pili.

Pod církevním praporem,
kradli jako straky,
ne zrovna s odporem,
zabíjeli taky.

Mohli vše ti moci páni,
koho chtěli zničili,
vyhráli i všechna stání,
inkvizici živili.

Nad lidem dnes stojí vláda,
hlídají svá koryta,
ukazují všem slušným záda,
vyhazujíc kopyta.
Autor Wacurabbu, 10.08.2009
Přečteno 265x
Tipy 4
Poslední tipující: mkinka, Severka, Gudula
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí