Peklo a ráj

Peklo a ráj

Anotace: z archivu

Sbírka: Obrazy života

Jen jednou,pak již nikdy,spatřila jsem slunce tak krvavé,
zlověstně padalo k obzoru a připomínalo mi peklo ohnivé.
Peklo známe,je všude a chodí po dvou,
na svět přijdou nevinně,vlastnosti v nich rostou.
Lidi kolem sebe řvou a nadávaj,druhý pomlouvaj,
přetvářejí se,trochu odlišnými pohrdaj.
Panuje mezi námi závist a nenávist,navzájem si ubližujou,
hledají oběti,které využijou,vinu na druhé shazujou.
Perou se,šikana a násilí,dokážou i zabít,
a co je nejhorší,někdy i pocit viny nemít.
Někteří jen berou a nic nedávaj.
Tak tohle bylo peklo,ale co je ráj?
Možná,že ráj není nic jiného než úsměv,na který jsme dlouho čekali,
a ústa,která naše jméno a slůvka miluju tě,mám tě rád,šeptají,
pak ta závratná chvíle,
kdy na to všechno zlé zapomeneme.
Autor indiánka, 11.08.2009
Přečteno 288x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

ahoj, mocinky krásná báseň...Taky je podle pravdy...fakt krásná

11.08.2009 15:44:00 | lady-tess

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí