Noční splín

Noční splín

Zlámanou tuhou obrazy do temna
prázdné oči bezbarvě kreslí
cesty neznámých krajů
malebnost písní - a slova plná tajů

pod deštníkem uprostřed letního nebe
dešťové květy topí se v okapech
z duhových zítřků na duši zebe
v odlitcích stop, když hledám sebe

a na dlaních vzpomínky stínované nocí
topí se v bdění a bezmocné krajině
v třpytivém hávu utkaném z nití
jemné city na struny hrají

(Kdo se jich chytí?)

víčky očí se přikrývám
náhle zapomněn je stín
v rouše měsíčních pavučin

rodí a zmírá si tiše splín........
Autor padající do neznáma, 18.08.2009
Přečteno 292x
Tipy 11
Poslední tipující: Bíša, zlomený a nanicovatý -__-, Petbab, Psavec, Nergal, Lenullinka
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (4)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Moc hezká...

19.08.2009 04:33:00 | Miisa

splín z básně je tady.. taky

18.08.2009 21:46:00 | Petbab

Parádní, líbí se mi.

18.08.2009 21:26:00 | Psavec

vyborna...

18.08.2009 18:44:00 | Nergal

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí