Práce kvapná

Práce kvapná

Anotace: mohly jsme dopadnout hůř

Sbírka: Psaní pro Tebe(člověče)

Práce kvapná málo je platná,
v životě nesmíš nic uspěchat chtít,
to nedokáže ani ruka zdatná,
z dílem co věky přetrvat má za krátko hotova být.

Sedm dní bůh tvořil svět,
přece se chyby dopustil,
z hlíny když člověka hnět,
zlé semínko do ní upustil.

Krví nechal ho zalévat,
co do žil ji dal proudit,
člověka že však měl již rád,
do srdce lásku nechal vstoupit.

Zˇivota měl by každý z nás,
naučiti si vážit,
láska ta sama na světě
dokáže se ustrážit.

Pokud budou srdéčka bít,
kde lásce se vždy jenom daří,
pak strach o ní nemusíme mít,
atˇmladí jsme nebo staří.
Autor jozífek, 19.08.2009
Přečteno 388x
Tipy 4
Poslední tipující: stravla
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Dávám ST za tu pravdu pravd.

19.08.2009 21:10:00 | stravla

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí