Svědomí

Svědomí

Anotace: ...

Hlad, skepse, beznaděj
světlo, tma, rána
kapka další a další
studí, s potem se mísí

Červená barva, rozlétá se do stran
v kaluži temné, kterou rozjasní
už to vidí i ta postava
co shrbeně dýku v ruce drží

Nůž, který prorazil srdce nevinného, slabá to zbraň
svědomí lidské živého teď ničí dál
prsty povolí, ted k zemi letí
ta věc, co v krvi domov vidí

Chlad, nese se temnotou
ted raď, co si počinout

Světlo, tma, rána
zvoní telefon
kdo sakra ve dvě v noci?
ach, již se oblékám

Bezvládné tělo, kolem světla
hlouček lidí, co k nerozeznání jsou
neštěstí, smůla ryjou se do země
trvat dlouho bude, než smísí se s krajinou

Myšlenky dvě, od sebe se liší
jedna dobrá pro něj, druhá spravedlivější
na druhý den, našli tělo druhé,
pod skálou,
skončily dny kruté

Vybral si...
Autor PavelM, 22.08.2009
Přečteno 278x
Tipy 2
Poslední tipující: poetická ilona, Trauma
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí