Teplo Tvojho mena

Teplo Tvojho mena

Anotace: Jednému veľmi dobrému kamarátovi k meninám...Ešte som mu ju nedala, tak dúfam že sa vám bude páčiť:-)

Pýtam sa sama seba
čo mi hovorí Tvoje meno,
čo pre mňa znamená?

Snažím sa nájsť odpoveď
v tisícich "ale",
je to pre mňa ťažké...
stále

Hľadám...

A po chvíli osvietila ma nebeská žiara
Keď som pod hviezdami tichučko stála
Podvedome sa prehrabávam v zásuvke minulých čias
Keď moje oči rozžiarilo poznanie a jeho jas

Veď vždy si mi pomocnú ruku dal
a vedela som, že "niekto" pri mne stál
Svetlo si ma učil vidieť cez písmená
a odrazu bola moja budúcnosť krásne farebná

Naučil si ma, že dôležitá je dôvera
a je úžasné, keď ju ľudia medzi sebou docielia

Občas však lúče slnka zatienila čierna para
ktorá nám porozumenie a úsmev vzala

Niekede pomôže "prepáč",
inokedy musí prejsť deň či dva
kým sa rany na duši opäť zahoja


Ale ani čas nedokáže ranu zahojiť tak,
aby po nej nezostala jazva,
a preto je búrka zlá- každá

No aj napriek tomu-
plameň ohňa je silnejší ako ľad
človek dokáže zabudnúť pre toho,
koho má rád

Tak už vieš, čo pre mňa znamená Tvoje meno,
čo pre mňa znamenáš Ty sám?

"???"

" Si pre mňa úžasný kamarát a som rada, že Ťa mám..."
Autor Mišiačik, 25.08.2009
Přečteno 276x
Tipy 15
Poslední tipující: Alien.v.v.s., Juraj Hrom, Kapka, poustevník Jirka, Giginka, Bíša, Paulín, Alasea, al-pacino, Petbab
ikonkaKomentáře (5)
ikonkaKomentujících (5)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Líbí...

11.09.2009 15:47:00 | Kapka

Ďakujem vám všetkým za krásne komentáre...

Len bohužiaľ, tomu človeku už tú báseň nikdy nebudem môcť dať...:-(

05.09.2009 21:14:00 | Mišiačik

Mě se moc líbí, Myšáčku! :-))

05.09.2009 14:52:00 | poustevník Jirka

Bude se mu moc líbit a to mi věř.
Taky by se mi moc líbila, kdybych ji od nějaké dostal.
ST.

27.08.2009 20:25:00 | Paulín

Mě by se to moc líbilo.

27.08.2009 14:26:00 | Alasea

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí