Umlčené svědomí

Umlčené svědomí

Anotace: povídka napsaná ve verších, teda báseň formou povídky nebo povídka formou básně...vždyť je to jedno, jako všechno...

Dnes jsem si koupila nové tričko a řasenku
abych vypadala dobře až pojedu na fluff fest
odstřihla jsem cedulku a sedřela značku,
protože nikoho nemusí zajímat, že
tričko bylo vyrobeno vykořisťovanými dělníky v číně
a řasenka testovaná na zvířatech.

moje mladší já mi řeklo,
že jsem ho zklamala
a klidně si umřelo.
moje imaginární kamarádka mi řekla,
že mě klidně zabije,
jestli nepošlu DMSky v ceně řasenky a trička.

tak jsem zabila já ji,
protože každý v téhle společnosti ví,
že vypadat dobře na úkor jiných
je v pořádku.

Myslela jsem si, že si vystačím
s mým imaginárním přítelem,
ale když to viděl
klidně odešel a už tu není.

Jsem teď hrozně sama,
ale vypadám dobře.
Autor Trauma, 26.08.2009
Přečteno 298x
Tipy 4
Poslední tipující: drsnosrstej kokršpaněl
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

to je dobrý čtení... plyne to... má to zajímavý převraty myšlenkovýho spádu... mi se to líbí

22.12.2009 22:37:00 | drsnosrstej kokršpaněl

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí