Žal

Žal

Anotace: ...

Konec přichází,
konec šťastných dnů.
Dívce v nesnázích,
byla plná snů.

Sama se prochází,
podzimní krajinou.
Do brány vchází,
s tváří tak nešťastnou - nevinnou.

Vzduchem plují,
listy javoru.
Cestičku lemují,
pomníky z mramoru.

Proč ale dívenka,
sudý počet květů nese?
Slza velká jako skleněnka,
stromy kol, však nejsme v lese.

Proč celý černý šat,
dnes ráno oblékla?
Dozvím se snad,
proč by ze světa nejraděj utekla?

Pomalu pokleká,
zapálí svícen.
Ten žal mne vyleká,
snad vědět nechci více.

Osud jí srdce rozerval,
na malé kusy.
Žal duši vzal,
kdo pomoc jí zkusí…?

Srdce co krvácí,
pohlazení neutěší.
V bolesti naděj se vytrácí,
smysly pracují, slova útěchy však neuslyší…
Autor Gudula, 02.09.2009
Přečteno 333x
Tipy 9
Poslední tipující: bejbyyyy, Kapka, Bíša, Květka Š., hašlerka, labuť
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Báseň je krásná))..takový je život.

02.09.2009 09:57:00 | Květka Š.

..ano, velmi smutné

02.09.2009 09:49:00 | hašlerka

Smutné jsou někdy okamžiky...

02.09.2009 09:47:00 | labuť

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí