Na útesu

Na útesu

Anotace: První dvě sloky byly zadány a já měla báseň dokončit :)

Dívka se zelenými oči
na kraji útesu stojí.
Co když odtud skočí?
Neznámý kluk o ni se bojí.

Dívka tiše hledí pod sebe.
Kluk rychle k ní jde
a cestou prosí o pomoc nebe,
teď na ničem jiném mu nesejde...

Propast nekončící tmy pod ní leží,
mohlo by to být smrtelné pobřeží.
Dívka nejistě stojí na kraji, mlčí,
malá dušička uvnitř ní se krčí.

Chlapec plášť v běhu odhodí,
s nepřítelem časem závodí.
Roztáhne svá křídla bělostná,
napadá ho myšlenka úzkostná.

Bláznivá udělá krok vpřed, k cíli,
Gabriel za paži ji chytí v tu chvíli.
Stáhne ji na sebe a tvrdě na zem padá,
hlavně, že je zachráněna duše mladá.

Sundá ji ze sebe a vynadá ji pohledem,
vždyť několikrát ji o tom varoval předem.
Dívka pláče a mlčí, že anděl pravdu má ví,
má ale strach, snad proto slova díku nepoví…
Autor Wyrda, 04.09.2009
Přečteno 286x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí