Mozaika

Mozaika

/


kolikero dnů plynoucích hladinou
pod zapadajícím sluncem, kde pláně citů nehynou
tak tiše, jako tance lesních víl z náručí
nevratných srdceryvných chvil
ve hvězdných obručích

ze střepů poházených sněhová představení
horoucí tváře v nekonečném snění
o bezradném temnu s květoucím úsměvem
roztáté dlaně s vepsanou minulostí
zmiznuté v prachových cestách nesoudnosti

iluze na dně propastí marnosti
míjí se naděje s mrzutou nutností
spočinout v sítích nad křídly vesmírných ctností
a jen tak
bloudit časem z minulosti do přítomnosti
a sešívat měsíčním svitem bloudící ledy
umět chybovat jedenkrát a naposledy
spatřít pravý pohled závěsů z hedvábných nití
jež dávají směr nedokonalému žití při západu
i východu slunce

co za rozlámané srdce chytí
i když není sebemenší důvod k bytí

.......

na nebi šmouhy od tuší malíře
pár vzkazů nečtených
z obrazů osudu
a slepý kruh poznání
v nekončícím pokání

z mozaiky stejnostejných příběhů.......
Autor padající do neznáma, 04.09.2009
Přečteno 220x
Tipy 21
Poslední tipující: hašlerka, Vlk v rouše, nejsembásník, Lenullinka, PrinceznaHeliovýchbalonků, zlomený a nanicovatý -__-, labuť, jedam, enigman, Květka Š., ...
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

silné verše, krásné

12.09.2009 20:46:00 | hašlerka

ještě jsou netušené možnosti...

05.09.2009 10:46:00 | enigman

úžasný

04.09.2009 23:37:00 | zelená víla

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí