Chodba

Chodba

Zapředené chodby stříbřím z pavučin
do stěn vykřičená slova
pošlapaná křídla andělů bez vdechlé duše
mozaiky v zamlžených oknech dechem
ruku v ruce cestami měkkým mechem
a na nebi rozfoukané bezúsměvné tváře
když v slzavých zástěnách
kreslí oči po výkresech bez měsíční záře
jen podzimní listí přikrývá tu touhu
pod opadanými stromy bez květů
sklíčené cesty škrtícím pohledem
s nekonečným dohledem do temných koutů
kde roztříštěné obrazy nikdy nevzlétnou
v rozevlátém šatu z krajkových citů
jež pluje ranní mlhou jen s těžkou myslí
že v popadaných knihách nezbarví duha cesty
kterými se má dát vést naděje mezi městy
zapomněných žití
jež zapletlo do svých sítí protkané osudy
když opouští smysl dění noc hraje na dudy
a slunce uhasíná
tak jako svíce v srdci duší zkamenělou
loučí se sny z mocí hrdostí opomnělou
tak tiše ve stopách v koutě se spalují
když na konci chodby do očí malují
nečtené šifry a ďábelskou tvář

a pod každým pohledem
uvadne snář

lepších zítřků...
Autor padající do neznáma, 09.09.2009
Přečteno 271x
Tipy 21
Poslední tipující: Gudula, Bíša, zelená víla, enigman, Psavec, Miroslav Možný, zlomený a nanicovatý -__-, al-pacino, Mbonita, labuť, ...
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Krásně napsáno ST.

09.09.2009 12:30:00 | Acham

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí