Hoří svíce

Hoří svíce

Anotace: Snad o životě? Snad o lásce?... ať raději každý najde svůj vlastní smysl, protože já tu nejsem od toho, abych diktoval Vaší představivosti :-).

Hoří svíce, pokoj temný,
plamen žhne silně, plápolá,
a teplo sálá, vánek jemný,
jen lehce krouží dokola.

Pak zčista jasna přijde vítr,
plamének se mu podvolí,
chvíli jako oheň pálí,
pak tiše pláče, nebohý.

Otázek více napadá mě,
odkud ten vítr bere se,
a kolik knotů ještě zláme,
kolik jich svícen unese?

Dál svíce planou v rudém krámě,
dál pláčí voskem bezděky,
musí snad zcela pohasnouti,
by mohli znovu hořeti?
Autor Aulus, 09.09.2009
Přečteno 238x
Tipy 6
Poslední tipující: Psavec, PrinceznaHeliovýchbalonků, al-pacino
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí