Odkvetlé naděje

Odkvetlé naděje

V odkvetlém šeříku čas matně splívá
na dráze hřejících objetí slunce z nebe se dívá
do vlasů kreslí vzpomínky z objevů a svítání
přebíhá k nočním kouzlům sečtělých hvězdářů
podzimem odkvetlé lásky v koutech stop
barvami chladnými v pošetilých dlaních
pomalu ztrácí se vůně obyčejných dní
ve vůni linoucí se první a poslední
šedavé poledne v marnivosti
za duhou z fialových květů
skrývají se bludné oči
s bezednou touhou zkrácené čekání
mylnými cestami
za cílem nevědění
pod mlhou v slzavém snění

Nad hlavou matně objevené
souhvězdí Létající ryby

před zimou plající šťastné úsměvy
a navěky zmrzlé chyby v ledovém keři

bez nápravy....

...stěží
Autor padající do neznáma, 13.09.2009
Přečteno 257x
Tipy 12
Poslední tipující: Radek.oslov.Šafárik, enigman, Bíša, Lenullinka, Quigleika, zlomený a nanicovatý -__-
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

povedené

18.09.2009 17:02:00 | Radek.oslov.Šafárik

dny mohou být i neobyčejné...

14.09.2009 12:25:00 | enigman

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí