Pokornost

Pokornost

Malým a ještě menším se chci stát,
jestli jsem ostrým rampouchem,
chci raději roztát.

Nechci nikomu ublížit,
jestli někomu škodím,
raději nechci já žít.

Bože, proč škodím?
radši neživou věcí být,
Proč šrapnelem co ničí trupy lodím?

Bože, proč škodím?
radši rostlinou chci být,
Proč jed v okvětí vidím?

Bože, proč škodím?
radši zvířetem chci být,
proč vlkem, smrt kudy chodím?

Sobě se směji, směje se i zrcadlo...
Proč jsem ubohý tak...
proč jsem jen kosti a na nich sádlo...
Autor L. Šebestián Borský, 13.09.2009
Přečteno 304x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí