Óda na piáno

Óda na piáno

Anotace: aneb jak je klavír hezký

Hudební nástroj ze všech nejkrásnější
dle mého názoru je piáno.
A odpověď všech musí znít Ano,
ať už jsi jedinec sebevíc podivnější.

Zvuk jeho strun způsobuje harmonii duše.
Tóny znějí jako kapky deště, jako zvonky v dáli,
jako zpěv ptáků, jako hlas anděla, jako potůček malý.
Jen věci a předměty němé naslouchají hluše

Na smutek, hněv a vztek je jediné řešení.
Je to hudba, především ta pro klavír určená.
Protože to je dokonalost a romantika sloučená.
A smutek, hněv a vztek nahradí zamilované zasnění.
Autor suzík, 16.09.2009
Přečteno 319x
Tipy 3
Poslední tipující: WhiteSkull
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Děkuju :)

16.09.2009 18:25:00 | suzík

...dobře napsaný ...

16.09.2009 00:50:00 | WhiteSkull

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí