Nedopitý pohár vína

Nedopitý pohár vína

Anotace: Má úvaha při přátelském posezení se skleničkou vína...

O samotě tady stojí,
na někoho možná čeká.
Je tu sám, snad se i bojí,
či, snad, se něčeho leká?

Vždyť je to jen pohár vína,
tomu přece chybí duše!
třptí se v něm světa špína,
zasáhne jak střela z kuše.

Vypráví snad o bolesti?
Či o prostém lidském štěstí?
Prý se v něm i pravda skrývá,
jak už to tak někdy bývá.

Tu k ústům člověka se sune,
už tu není jenom sám.
Snad pomůže mi zapomenout
na smutky, co v hlavě mám.
Autor Jackie3, 17.09.2009
Přečteno 267x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (3x)

Komentáře

Možná čeká na druhého, třetího do party. Po čtvrtém, pátém by se to ale už trošku hůř počítalo.

17.09.2009 18:39:00 | CorrimsonTom

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí