Probuzení

Probuzení

Anotace: První dvě sklony zadány, zbytek jsem měla již dotvořit :)

Sníh se snáší k zemi
a mě sen zdá se mi.
Sen o dávné minulosti,
o dobývání královské pevnosti.

O síle šlechetných rytířů,
o zručnosti mladých malířů.
Čas, kdy říši vládl král,
který vždy za svou zemí stál.

O princeznin šátek boje se sváděly,
to byly slavnostní rytířské úděly.
Zábava pro celé město, celý kraj.
„Mladý muži bojuj, bojuj a vyhraj.“

Ve spánku svém pohnu lehce víčky,
pokoj setmělý osvětlí plamen svíčky.
Otevřu oči, zamrkám rozespale,
sen zbláznil mě teď dokonale.

Mám pocit, že zeď tvoří kámen,
uvězněna jsem, je se mnou amen.
Za okny slyšet je vřava města,
bílý šat, snad mám být nevěsta?

Lehce se štípnu, abych se probrala,
slyším zvuky, to kočka asi mňoukala.
Konečně spatřím ostré obrysy skříní,
které dokonalosti snu pořádně stíní.

Oddechnu si, jsem opět zpátky,
zavřu oči, hurá zase do pohádky…
Autor Wyrda, 17.09.2009
Přečteno 269x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí