Sonet smutného dne

Sonet smutného dne

Anotace: Toto je hodně surová básnička , jaksi taková zkažená seberealizace, zmatenost a zlost, ze které jsem se potřeboval vypsat.

Splašenost já chytám a hvězdy neřeknou,
co držet bych chtěl v horkých rukách.
Nevydala láska, nevydal mi život a touha v něm
jsou jen skrčená slova vymačkaného papíru,
a na to krev mi tuhne v žilách jako u narkomana
po poslední dávce…

Já k němu asi nemám daleko když jointa si zapálím
a rozdmýchám svůj boj sám proti sobě, a láskou
u kořene prokleté, u kořene hnijícího stromu.
Já zpitý jsem snad jak Rimbaud v opilém korábu,
bez přístřeší, peněz a ze zimou v při.

na záchodě ve Vivě sedím a poslouchám svůj vzlyk,
kde překrývají kapky mé štěstí a etudy smutného dne.
Pod sebe plivu jako z hlubokého kaňonu a pod kšiltovkou
spásu hledám, ale ta je marně ukrytá někde výš
než pod ubohým mým textilem.
Autor Chore, 17.11.2005
Přečteno 306x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

...drsné pocity evokující svou trýzní...je to moc neučesané!

17.11.2005 18:05:00 | Krtica

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí